کمبودها در پروژه های طراحی سایت
سلام امیدوارم حالتون خوب باشه تو این مقاله میخواهم راجب کمبودها یا کم کاستی ها در یک پروژه های طراحی سایت صحبت کنم که از کجا بفهیم پروژه ما داری نواقصی هست ، چرا به وجود میاد، اگر به وجود آمد چه عواقبی برای تیم ما خواهد داشت ، و چگونه از به وجود آمدن این مشکلات جلوگیری کنیم.
اگر شما در هنگامی که مشغول ساخت یک پروژه وب هستید به جای انکه کار را اصولی انجام دهید آن را دور بزنید تا زودتر به نتیجه برسید و به اینده فکر نمیکنید این کار شما هزینه دارد، که در آینده باید بهای آن را بدهید به این مورد میگن نواقص در پروژه سایت.
خوب بذارید این موضوع باز کنم : فرض کنید که در یک پروژه تحت وب کار فرما از شما میخواهد تا ماه اینده یک ویژگی در سایتش اضافه شود و شما میدانید که اضافه کردن این ویژگی در سایت بسیار زمان بر است و نمیشود در طول مدت یک ماه همیجین کاری را انجام دهید. خوب معمولا اتفاقی که می افتده شما از کیفیت کار میزنید یک موردش اینکه اصلا تست (unit test) دیگه نمیزنید. و یا دیگر از روش TDD استفاده نمیکنیم . اتفاق بعدی اینکه خیلی سریع کار میکنیم بدون اینکه Refactor بکنیم ، و به این فک کنیم چگونه کدی کوتاه تر بنویسیم و بهینه سازی کنیم ، به بیشتر شدن سرعت سایت توجه کنیم ، بحث ui/ux ، design pattern که کلا فراموش میکنیم ، به اینده فکر نمیکنیم که بخواهیم پروژه توسعه بدیم و چگونه Extensible بنویسیم ، یا زمانی که دارید Commit میکنید درست این کار انجام نمیدهید و واسه قسمتهای مختلف توضیح نمینویسد به قول معروف باری به هر جهت میشه فقط هدف تمام کردن کار میباشد.
در ابتدای پروژه طراحی سایت شما وقتی نمیگذارید برای اینکه از چه تکنولژی استفاده باید بکنید که در آینده به مشکل نخورید ، این مورد در آینده برای توسعه کار بسیار مهم است. با توسعه دهنده ها مشاوره یا صحبتی نمیشه و شما روی توانایی های تیم خودتون تمرکز میکنید . خوب تمامی اینکار ها در نهایت به نیتیجه میرسه و شما کار رو تحویل میدید. خوب مشتری هم کار رو میبینه و احتمال زیاد خوشش میاد یه موردی که هست مشتری فقط روی سایت میبینه دیگه اون بحث back end سایت کاری نداره و معمولاچیزی متوجه نمیشه. ولی در واقع یک فاجعه بزرگ در back end سایت اتفاق افتاده که فقط تیم فنی میدونن که چی شده .
بله اینجاست که میگن سایت دچار کمبودهایی است به خاطر انتخوابهای از روی اجباری که داشتید. خوب تا اینجا همه مشکلات گردن کار فرما افتاده اما سمت دیگر موضوع بر میگرده به دانش تیم برنامه نویس شما این موارد شامل
1- lack of technical knowledge یعنی تیم شما دارای دانش فنی نیست که بتونه انتخواب های درستتی رو داشته باشه.
2- مورد بعدی تیم تولید اتقادی به testing نداره و فک میکنه که وقت تلف کردنه
3-delayed refactoring شما موقعی که قسمتی از ویژگی های پروژه رو جلو میبرید نیاز که یک سری دیزاین پترن ها رو روش انجام بدید و یا refactoring کنید یا انجام نمیدن یا خیلی دیر انجام میدهند بعد از مدتی دیگه از دست تیم در میره و دیگه کاری ندارن به این مورد و بیخیال میشن.
4-کد شما کد کثیفی در میاد این مورد مربوط به مورد بالا هم است .
5- time pressure: فشار زمان و مسائل که به وجود میاد، این مورد که به کل موضوع برمیگرده .
خوب پس شما در ابتدای پروژه و تصمیمات گرفته شده بودید و دیدید که چگونه نواقص در پروژه به بار آمده و بتر از همه اینکه کار فرما دوباره سفارشی جدیدی داده و مسئول فنی این کار رو به شما داده بعد از مدتی که دارید کد میزنید میبینید که یه جای کار میلنگه و یه سری جاه ها دستون بسته است و این وسط کارفرما صداش درمیاد میگه قرار شد که کار رو یک ماه تحویل دهید و هنوز امده نشده با اینکه این سفارش مشتری از قبلیش بسیار ساده تر بوده.
حالا چاره چیست ؟ شاید بهترین راه صحبت کردن و گفتن حقایق باشه به خاطر محدودیت های زمانی در ابتدای پروژه یا تیم ما دانش لازم این کار رو نداشت حالا ما فرض بر این میزاریم که کار فرما فعلا کوتاه میاد و در کوتاه مدت از خواسته های خودش میگذره و بعد شما باید یک پلنی رو امده کنید و از توانایی های خودتون و تیم شناخت داشته باشید و طبق همان توانایی ها به مشتری قول بدید. اگه از متولوژی اجاید مثل اسکرام استفاده میکنید خوب توی اونها به شما راه حلهای مختلفی ارائه میدهد که چگونه میتونید کار رو بشکنید و طبقه بندی کنید.
2- testing رو فراموش نکنید شما موقعی که کدتون unittest داشته باشه مجبورین که کد رو test level بنویسید. و خود به خود متوجه یک سری موضوعات میشید که نهایتا به کیفیت کار کمک خواهد کرد.
3-کم کاستی های در پروژه های نرم افزاری یا تحت وب به وجود میاد اما کاری که شما و افراد باید بکنید به این موضوع واقف باشید و در اولین فرست آن را رفع کنید.
خوب امیدوارم اطلاعات خوبی به شما منتقل کرده باشم و اگر در اینده و یا در زمان حال پروژه ای در دست اجرا دارید این نکات در نظر بگیرید اگر شما هم تجربه ای تلخ یا شیرینی در این موارد دارید میتونید انتهای همین پست برای تیم الو وب کامنت کنید .
دیدگاهتان را بنویسید